Hvad nu, hvis lejeren alligevel ikke var den rigtige?

Har du flere spørgsmål? Indsend en anmodning

Note: Indholdet på denne side skal betragtes som vejledende. 
Har du brug for juridisk eller økonomisk bistand, bør du kontakte en advokat eller revisor.

Har du af den ene eller den anden årsag fortrudt valget af den lejer, du har valgt til dit lejemål, er det meget vigtigt, at du tænker dig om og undersøger dine rettigheder som udlejer, før du eventuelt tager handling.

Så snart både du og lejer har underskrevet lejekontrakten, gælder der nemlig særlige krav til, hvordan og i så fald i hvor god tid, opsigelsen af lejeforholdet skal foregå, jf. Lejeloven. 

Lejeloven skelner ligeledes mellem, om du udlejer en hel bolig eller et værelse, og om du som udlejer kan opsige eller ophæve lejeaftalen.

Opsigelse af lejemålet betyder, at lejeaftalen afsluttes i overensstemmelse med de opsigelsesvilkår, der er beskrevet i lejekontrakten og som er juridisk gældende jf. Lejeloven. Som udlejer kan du kun opsige aftalen, hvis du opfylder de særlige krav (inklusiv opsigelsesvarsel), som Lejeloven beskriver – fx hvis du selv flytter ind i boligen, eller hvis boligen skal nedrives. 

Ophævelse af lejemålet betyder, at lejeaftalen ophører med øjeblikkelig virkning. Det kan være, hvis lejeren groft og overlagt ikke overholder de forpligtelser, I har skrevet under på i lejekontrakten – fx hvis lejer i en længere periode ikke betaler husleje eller bevidst påfører boligen overlagt skade. 

BoligPortal er udelukkende et annoncemedie for lejeboliger, hvorfor vi hverken tilbyder juridisk vejledning eller går ind i specifikke sager mellem lejer og udlejer.  

Har du spørgsmål eller brug for hjælp i forbindelse med opsigelse af din lejer, anbefaler vi derfor, at du kontakter en advokat, jurist eller anden juridisk instans med indsigt i Lejeloven.  

 

Genaktivér din boligannonce med få klik, når du igen er klar til udlejning 

Når du igen er klar til at udleje dit lejemål, kan du nemt og hurtigt genaktivere din annonce, så den igen er tilgængelig på BoligPortal. Læs mere om, hvordan du genannoncerer din lejebolig her

Bemærk: Hvis lejemålet ikke har været markeret udlejet i minimum 31 dage, vil den fortsat få sin oprindelige annonceringsdato. 

 

 

Læs også ...

 
Se mere