Hvad skal lejekontrakten indeholde?

Har du flere spørgsmål? Indsend en anmodning

Lejekontrakten beskriver den aftale som udlejer og lejer indgår, når en bolig lejes ud. Derfor er det vigtigt, at alle oplysninger omkring lejemålet bliver grundigt beskrevet.

I lejekontrakten kan du angive dine og lejers gensidige forpligtelser overfor hinanden. Det giver de bedste betingelser for et godt samarbejde. 

 

En standard lejekontrakt indeholder:

  • Lejers og udlejers navn og adresse
  • Lejemålets adresse, størrelse, inventar, stand og brugsret
  • Oplysninger om lejeforholdet: overtagelsesdato, evt. ophørsdato, husleje, depositum, forudbetalt husleje, betalingsforhold og forbrugsudgifter 
  • Regler for vedligehold, istandsættelse ved fraflytning, husdyr og husorden 

 

Det er altid en god ide at lave en skriftlig lejeaftale med din udlejer. Her skal du bruge en standard lejekontrakt i den udgave, der hedder 'Typeformular A, 10. udgave'. 

 

Få hjælp til at udfylde lejekontrakten

BoligPortal har udviklet et gratis værktøj til at lave lejekontrakten via din computer, tablet eller smartphone.

Med den 'Gratis Digitale Lejekontrakt' kan du udfylde og gemme lejekontrakten online - selvfølgelig baseret på den gældende standard lejekontrakt af typeformular A10.

      Udfyld digital lejekontrakt hos BoligPortal.png  

Den digitale lejekontrakt kan blandt andet tilføje korrekte formuleringer i lejekontraktens §11, hvor du som udlejer aftaler særlige vilkår for lejemålet. 

Det er helt gratis at bruge, og når lejekontrakten er oprettet, kan du sende den til underskrift ved lejer samt gemme lejekontrakten til senere brug. 

 

Indholdet på denne side skal betragtes som vejledende. Har du brug for juridisk eller økonomisk bistand, bør du kontakte en advokat eller revisor. 

 

 

 

 

Læs også ...

 
Se mere