Hvad skal jeg forholde mig til, når lejer flytter ind?

Har du flere spørgsmål? Indsend en anmodning

Der er ingen regler for, hvordan lejemålets stand skal være, når lejeren overtager lejemålet, men det skal være indflytningsklart ved overtagelse. 

Det skal fremstå af lejekontrakten, hvordan lejemålets stand er ved indflytning. Det vil sige, om der er nymalet, afhøvlede gulve etc., eller om lejer selv må istandsætte lejemålet ved indflytning. Det er altid en god idé at gennemgå lejemålet og lejemålets inventar for fejl og mangler, når lejeren flytter ind. En nem måde, du kan gøre dette på, er ved at udarbejde en indflytningsrapport i forbindelse med indflytningssynet. Når lejer fraflytter lejemålet udarbejder I en fraflytningsrapport, hvor indflytningsrapporten bruges som dokument for lejemålets stand ved indflytning og sammenligner denne med standen ved fraflytning.

Du finder BoligPortals Gratis Digitale Flyttesyn her. 

Fra lejeren flytter ind, har han eller hun 14 dage til at oplyse om eventuelle fejl og mangler, så vedkommende ikke hæfter for dem. Ejer du mere end ét lejemål er det lovpligtigt at afholde flyttesyn.

Indholdet på denne side skal betragtes som vejledende. Har du brug for juridisk eller økonomisk bistand, bør du kontakte en advokat eller revisor.

 

Læs også ...

 
Se mere