Må jeg afvise en lejer baseret køn, seksualitet, etnicitet eller nationalitet?

Har du flere spørgsmål? Indsend en anmodning

Beskyttelse mod diskrimination på lejeboligmarkedet omfatter køn og etnicitet

Som udlejer af selvstændige lejemål må du ikke diskriminere eksisterende eller kommende lejere baseret på deres køn, etnicitet eller nationalitet. Derfor er det heller ikke tilladt at inkludere krav om et bestemt køn, seksualitet, etnicitet eller nationalitet i din annoncetekst, når du opretter en boligannonce på BoligPortal.

Du må dog gerne kræve, at lejeren er i stand til at kommunikere på et sprog, du forstår – fx dansk eller engelsk – hvis det er relevant for lejemålet.

 

Andre regler ved udlejning af værelser i dit private hjem

Reglerne for udlejning af værelser i ens private hjem er anderledes end reglerne for udlejning af selvstændige lejemål.

Når du udlejer et værelse i dit private hjem, anses det som deling af bolig, og derfor har udlejeren større frihed til at vælge en lejer baseret på personlige præferencer – herunder køn. Dette skyldes, at udlejeren også selv vil bo i boligen og derfor har ret til at vælge en lejer, som de føler sig trygge og komfortable med at dele hjemmet med.

Dog skal det understreges, at uanset situationen er det stadig ikke tilladt at fravælge potentielle lejere baseret på deres etnicitet, da dette stadig er diskrimination og ulovligt på lejeboligmarkedet.

 

Læs også ...

 
Se mere