Hvordan underskriver man flytterapporten?

Har du flere spørgsmål? Indsend en anmodning

Denne guide tager udgangspunkt i, at både lejer og udlejer er tilstede ved flyttesynet. 

Er lejer ikke til stede? Følg denne guide

Nægter lejer at underskrive rapporten? Følg denne guide

Når du har udfyldt flytterapporten ved ind- eller udflytning med alle fejl og mangler og gennemgået alle rum og enheder med lejer, skal både du (som udlejer eller synsrepræsentant) og lejer(e) underskrive rapporten. 

Vi anbefaler stærkt, at du benytter BoligPortals flyttesyns app til dette, da I herved nemt kan underskrive digitalt direkte på din telefon eller tablet. 

 

Sådan underskriver alle parter flytterapporten direkte i appen 

 1. Gå til afsnittet 'Afslut, underskriv og send', når du har udfyldt alle dele af flyttesynet
  Det er vigtigt, at I først underskriver, når alle oplysninger er korrekt udfyldt – det vil sige 1) Detaljer om synet, 2) Lejeroplysninger, 3) Gennemgang af rum, 4) Aflæsning af målere, og 5) Nøgler. 

  Det er hertil vigtigt, at I har udfyldt lejeroplysningerne korrekt med telefonnummer og e-mailadresse, da lejer vil modtage en kopi af rapporten herpå, inklusiv et link til bekræftelse af modtagelsen.  2. Gennemse, underskriv og afslut og send rapporten sammen med lejer
  Følg anvisningerne på skærmen, eller læs videre under nedenstånde billede.


  1. Gennemse rapporten sammen på udlejers device

   Vi anbefaler, at I sammen gennemser den færdige rapport, så alle parter præcist ved, hvad I underskriver. Dette gør I ved at klikke på knappen 'Gennemse rapport', hvorefter den foreløbige rapport fremkommer på skærmen.

   Årsagen til, at I skal gennemse rapporten sammen, er, at I på den måde har I en chance for at opfange misforståelser eller fejlindtastninger, inden der underskrives.

  2. Underskrift fra udlejer
   Klik på det hvide stiplede felt for at åbne underskriftsfunktionen. Herefter kan udlejer underskrive rapporten direkte på skærmen med en finger eller skærmpen. 

   Skriver du forkert, kan du slette underskriften, inden den gemmes, og prøve igen. Gem underskriften for at lukke underskriftsfeltet.

  3. Få lejer til at åbne tilsendte link
   Så snart udlejer har underskrevet, modtager lejer et link til rapporten i en SMS og e-mail. Herefter skal lejer klikke på linket i én af beskederne, da dette vil aktivere en bekræftelsesbesked på modtagelse i den færdige rapport. På den måde sikrer du dokumentation for, at lejer har modtaget en kopi af rapporten, som du er lovmæssigt forpligtet til ifølge lejeloven.

  4. Underskrift fra lejer
   Klik igen på det hvide stiplede felt for at åbne underskriftsfunktionen. Herefter kan lejer nu underskrive rapporten direkte på skærmen med en finger eller skærmpen.

  5. Afslut og send
   Gem og afslut flytterapporten inklusiv underskrifter ved at klikke på knappen nederst på siden.

  6. Både udlejer og lejer får nu en bekræftelse på afsluttet flyttesyn på e-mail
   I beskeden får begge parter en bekræftelse på, at der nu er en underskrevet flytterapport tilknyttet lejeforholdet.

   E-mailen indeholder ligeledes et link, der leder parterne videre til hver sin side:

   Udlejer ledes ind på sin synsoversigt:   Lejer
   ledes ind på sin lejerportal:

 

Du kan altid tilgå dine afsluttede flytterapporter under din profil på BoligPortal eller via flyttesynsappen. Læs mere om, hvor og hvordan du finder dine flytterapporter her

 

 

Læs også ...

 
Se mere