Kan jeg benytte automatisk huslejeopkrævning, når jeg ikke har et CVR-nummer?

Har du flere spørgsmål? Indsend en anmodning

For at benytte automatisk huslejeopkrævning på BoligPortal via MobilePay eller Betalingsservice, er det nødvendigt at have et CVR-nummer. 

Du kan dog altid benytte manuel opkrævning via bankoverførsel gennem BoligPortal, hvad end du har CVR-nummer eller ej.

Her har du mulighed for manuelt at angive, om lejer har betalt sin husleje eller ej, og du kan bruge afstemningsværktøjet til at se din restance, dine kommende betalinger og hvor meget, du har opkrævet i alt.

 

Hvorfor skal I bruge et CVR-nummer til automatisk opkrævning af husleje? 

Hvad end du ønsker at benytte automatisk huslejeopkrævning via Betalingsservice eller MobilePay, er det nødvendigt, at du har en erhvervskonto hos disse betalingsudbydere. 

Det er altså et krav fra både Betalingsservice og MobilePays side – og ikke BoligPortal – at du har et aktivt CVR-nummer for at kunne oprette erhvervskonti hos dem. 

Derfor kan du desværre udelukkende benytte disse to muligheder, hvis du har et CVR-nummer. 

 

Hvad er et CVR-nummer, og hvordan får jeg et? 

Et CVR-nummer (Centrale Virksomhedsregister-nummer) er en unik identifikationskode, der tildeles juridiske enheder og virksomheder i Danmark.

CVR-nummeret bruges til at identificere virksomheder over for myndighederne og andre virksomheder, og det er nødvendigt for at udføre forskellige forretningsaktiviteter – herunder at oprette erhvervskonti hos betalingsudbydere i Danmark, inklusiv MobilePay og Betalingsservice. 

Du kan ansøge om at registrere en virksomhed og få et CVR-nummer hos Virk / Erhvervsstyrelsen

 

OBS: Hos BoligPortal har vi ikke noget at gøre med oprettelse eller administration af CVR-numre. Har du spørgsmål vedrørende dette, anbefaler vi, at du tager direkte kontakt til Virk / Erhvervsstyrrelsen. 

 

Læs også ...

 
Se mere