Hvad er automatisk tilmelding til el, og hvordan gør jeg?

Har du flere spørgsmål? Indsend en anmodning

Hos BoligPortal har vi gjort det enkelt for dig at tilmelde din lejer til en el-aftale, så du slipper for det administrative besvær og arbejde i forbindelse med tilmeldingen.

Dette tilbud har flere fordele, fordi det sikrer, at du som udlejer undgår at blive ansvarlig for en elregning, hvis lejeren ikke er korrekt tilmeldt.

Derudover garanterer vi en sikker overførsel af data i overensstemmelse med GDPR-lovgivningen.

Når du opretter en digital lejekontrakt hos BoligPortal, har du mulighed for at tilvælge, at vi automatisk skal tilmelde din lejer til el. Herefter indhenter vi automatisk en fuldmagt i forbindelse med lejers underskrivelse af kontrakten.

Du har også mulighed for at hjælpe din lejer med tilmeldingen via vores gratis digitale flyttesyn.

Sådan tilmelder du lejer til en automatisk elaftale via BoligPortal

1. Opret en lejekontrakt til det ønskede lejemål
      Du kan oprette en digital lejekontrakt på to måder:

Metode 1: Klik på 'Alle lejemål' i den blå sidebar, og find det lejemål, du ønsker at tilknytte en lejekontrakt. Klik herefter på de tre prikker ( ) og vælg 'Opret lejekontrakt'.

Metode 2: Klik på 'Lejekontrakter' i den blå sidebar, og klik på knappen 'Opret lejekontrakt' i øverste hjørne.

2. Når du er kommet ind i lejekontraktbyggeren, skal du gå til fanen 'Forbrug', og gå til feltet 'Tilmeld lejer til el' og her vælge 'Mellem lejer og forsyningsselskab'

3. Vælg det el-selskab, du og lejer ønsker at benytte
      Du kan læse mere om de specifikke fordele og vilkår, du får ved den enkelte udbyder, ved at klikke på 'Læs mere' ud for hver mulighed.

4. Udfyld resten af lejekontrakten – og husk at tilføje lejers CPR-nummer
      Når lejer underskriver en lejekontrakt, hvor du har valgt automatisk tilmelding til et el-selskab, giver lejer sin fuldmagt til, at el-selskabet må tilmelde og ordne alt det praktiske for jer. Derfor er det vigtigt, at du husker at tilføje lejers CPR-nummer i lejekontrakten.

Bemærk: Lejers CPR-nummer vil ikke være synligt i den færdige lejekontrakt, men benyttes udelukkende i forbindelse med fuldmagten til tilmelding af den valgte elaftale.

Du tilføjer lejers CPR-nummer under fanen 'Lejer' i menuen.

5. Afslut oprettelsen af lejekontrakten med din og lejers underskrifter under 'Gennemse og færdiggør'
      Herefter vil der automatisk blive sendt en fuldmagt til det valgte elselskab, som vil oprette el-aftalen på vegne af lejer.

Lejer har til hver enhver tid mulighed for at ændre, hvilken type el der ønskes.