Hvad betyder 14 dages fejl og mangler?

Har du flere spørgsmål? Indsend en anmodning

Når vi hos BoligPortal omtaler 14 dages fejl og mangler, refererer vi til perioden efter indflytning i en lejebolig, hvor lejeren har ret til at indberette eventuelle fejl eller mangler i lejemålet til udlejeren. 

Så snart du har overtaget din nye lejebolig, har du som lejer altså samlet 14 dage til at lave en liste over alle de skader, fejl og mangler på din bolig, der var til stede, da du flyttede ind.

Vi anbefaler, at du tilføjer billeder af hver skade og mangel for at dokumentere yderligere. Listen, inklusiv billeder, skal du sende til din udlejer senest på fjortendedagen efter indflytning. 

Hvorfor skal jeg indberette fejl og mangler, når jeg flytter ind?

Ved at indberette fejl og mangler, når du flytter ind i en lejebolig, sikrer du dig, at du ved udflytning ikke kommer til at hæfte for eventuelle skader, fejl og mangler, der var til stede, da du flyttede ind. 

Det er altså din sikkerhed for, at du ikke bliver trukket uretmæssigt i dit depositum for skader på lejemålet, som du ikke er ansvarlig for. 

Hvordan indberetter jeg fejl og mangler i de første 14 dage efter indflytning?

Det kan være forskelligt, hvordan din udlejer administrerer din 14 dages fejl og mangelperiode. Benytter udlejer BoligPortals digitale system til flyttesyn, vil du automatisk få tilsendt et link til digital indberetning af fejl og mangler ved indflytning.

Vi anbefaler, at du hurtigst muligt efter indflytning gennemgår hele lejemålet – også de steder, der ikke lige ses. Test alle installationer og inventar, om det virker som det skal. Det indebærer fx, at du tester, om ovn, emhætte, køleskab, dørklokke og lignende virker, om alle vinduer kan åbnes og om alle stikkontakter og strømafbrydere virker. 

Tilføj gerne både en beskrivelse og et billede eller video, der tydeligt viser skaden. 

Er du i tvivl om, hvordan du skal indberette fejl og mangler ved indflytning, skal du kontakte din udlejer direkte.

Hvad sker der, hvis jeg ikke når at indberette fejl og mangler inden 14 dage efter indflytning?

Hvis du ikke overholder fristen på de 14 dage, vil din udlejer ikke være forpligtet til at udbedre eller nedskrive de mangler, der eventuelt er til stede. Vi anbefaler derfor stærkt, at du inden for 14 dage meddeler din udlejer om alle fejl og mangler på skrift. 

 

Vil du vide mere, kan du læse videre om indberetning af fejl og mangler på BoligPortals Blog lige her

 

 

Læs også ...