Findes lejekontrakten på engelsk?

Har du flere spørgsmål? Indsend en anmodning

For at en lejekontaktkontrakt kan være juridisk gyldig og bindende i Danmark, skal den være en lejekontrakt Typeformular A10, som er underskrevet af alle parter i dansk version.

Der findes altså ikke en officiel, juridisk gyldig version af Lejekontraktens Typeformular A10 på engelsk.

Derfor er BoligPortals Gratis Digitale Lejekontrakt, som du frit kan bruge som udlejer hos os, altid på dansk og tilbydes ikke på engelsk. 


Hvad gør jeg, hvis lejer min lejer ikke forstår dansk?

Hvis det er nødvendigt, kan du altid vedlægge en engelsk version eller oversættelse af lejekontrakten, så din lejer kan læse og forstå det, I sammen skriver under på. Der findes flere engelske oversættelser, som du kan søge frem via Google, men BoligPortal tilbyder desværre ikke en. 

Vigtigt: Hvis du vedlægger en engelsk version, er det dog vigtigt, at dette udelukkende er en allonge eller vedhæftning til den officielle danske version, og at det er den danske Typeformular A10, der udfyldes og underskrives af alle parter. 

 

Hvad gør jeg, hvis lejer ikke har dansk adresse eller telefonnummer?

I lejekontrakten skal du indtaste en række oplysninger på din(e) lejer(e), herunder vedkommendes nuværende adresse. Har lejer ikke dansk adresse eller telefonnummer, skal du blot klikke på 'Lejer har ikke dansk adresse', under sektionen 'Lejer' i din lejekontraktskabelon. 

Herefter kan du tilføje lejers udenlandske adresse, inklusiv land. 

Klik på 'Lejer har ikke dansk adresse'.png

Hvad gør jeg, hvis lejer ikke har dansk CPR-nummer eller MitID? 

Du kan sagtens benytte og underskrive BoligPortals gratis digitale lejekontrakt, selvom din lejer ikke har et dansk CPR-nummer eller MitID.

I lejekontrakten skal du udelukkende angive lejers CPR-nummer, hvis der skal benyttes en fuldmagt – fx ved tilmelding til et forsyningsselskab. Har din lejer ikke et dansk CPR-nummer, skal du derfor vælge 'Lejer står selv for rettidig tilmelding' ved tilmelding til el under sektionen 'Forbrug'.

Angiv, at lejer selv står for rettidig tilmelding til el.png

Har lejer ikke NemID, MitID eller BankID, skal du blot vælge underskrift 'Uden digital signatur (skriv under på skærmen)' under 'Gennemse og færdiggør'.

Angiv, at kontrakten skal underskrives uden digital signatur.png

 

Læs mere og find svar på dine spørgsmål om BoligPortals gratis digitale lejekontrakt her. 

 

 

Læs også ...

 
Se mere