Hvordan sletter jeg en lejekontrakt?

Har du flere spørgsmål? Indsend en anmodning

Benytter du BoligPortal til at udfylde, udsende og administrere dine lejekontrakter, kan du altid nemt slette dem fra din oversigt. Der er dog forskel på, hvordan du skal forholde dig, afhængigt af om den pågældende lejekontrakt er i kladdeformat, sendt til underskrift eller allerede underskrevet.

Bemærk: Sletter du en lejekontrakt, der er underskrevet af alle parter, vil alt indhold, der er knyttet til lejekontrakten, også blive slettet. Det inkluderer; husorden, fuldmagter til forsyningsselskaber, energimærke og eventuelle bilag.

Sletningen er permanent og kan ikke fortrydes.
BoligPortal fraskriver sig alt ansvar for gendannelse af slettede filer og informationer. 


I denne guide:

 

Sådan sletter du en lejekontraktkladde

Du sletter dine kladder ved at finde den pågældende kladde under fanen 'Lejekontrakter' og herefter klikke på tre de prikker efterfulgt af 'Slet'. 


Sådan sletter du en lejekontrakt, der er sendt til underskrift

Du kan ikke slette en lejekontrakt, der er sendt til underskrift, da den bliver anset som værende under behandling i systemet. Du skal i stedet annullere anmodningen om underskrift og derefter rette eller slette lejekontrakten.

Du annullerer en underskriftsanmodning ved at gå til fanen 'Lejekontrakter' og 'Afventer underskrift'.

Herefter finder du den pågældende lejekontrakt på listen og klikker på 'Gå til oversigt'.

I oversigten klikker du blot på knappen 'Annuller anmodning'.  

Herefter kan lejekontrakten slettes eller redigeres efter ønske.

Når du annullerer anmodningen om underskrift af lejekontrakten, vil det link, som din lejer modtager til at tilgå og underskrive kontrakten, blive ugyldigt.

For at undgå forvirring og misforståelser anbefaler vi derfor, at du kontakter lejer med eventuelle nye instrukser, såfremt du annullerer underskriftsanmodningen. 

 

Sådan sletter du en lejekontrakt, der er underskrevet af alle parter

Ønsker du at slette en underskrevet lejekontrakt, skal du følge én af følgende to metoder;

Du kan gå til 'Lejekontrakter' og finde den pågældende kontrakt under fanen 'Underskrevet', hvorefter du blot klikker på de tre vertikale prikker efterfulgt af 'Slet'.

Du kan ligeledes slette lejekontrakten ved at klikke på 'Gå til oversigt', hvorefter du klikker på 'Slet lejekontrakt' i bunden af oversigten. 


Vigtig information vedrørende sletning af underskrevet lejekontrakt:

Når du sletter en underskrevet lejekontrakt fra din profil på BoligPortal, er denne handling permanent og kan ikke fortrydes.

Hos BoligPortal kan vi ikke genskabe kontrakten eller på anden vis gendanne hele eller dele af den slettede lejekontrakt, inklusiv bilag, fuldmagter, energimærker, allonger eller lignende. 

En underskrevet lejekontrakt er et juridisk bindende dokument. Du sletter eller ændrer derved ikke den pågældende lejeaftale, du og lejer måtte have indgået i kontrakten, ved at slette dokumentet fra din profil på BoligPortal.

Lejer vil stadig have adgang til de underskrevne dokumenter i sin lejerportal. Hos BoligPortal råder vi altid alle parter til at gemme en kopi af alle juridiske aftaledokumenter – herunder lejekontrakt, flyttesynsrapporter, fuldmagter og lignende – andetsteds for at sikre korrekt dokumentation i fremtiden. Vær derfor opmærksom på, at lejer stadig har adgang til den underskrevne lejekontrakt. 

 

 

Læs også ...

 
Se mere