Hvordan skriver jeg en god ansøgning til udlejer?

Har du flere spørgsmål? Indsend en anmodning

Får du ikke svar fra udlejerne? Og er du stadig ikke blevet inviteret til fremvisning på en bolig?

Vi forstår, at det kan være frustrerende, hvis du ikke får tilstrækkelig respons, selvom du har skrevet på rigtig mange ledige boliger. Boligsøgning kan være konkurrencepræget, og mange udlejere får derfor rigtig mange beskeder fra interesserede.

Men du kan faktisk gøre rigtig mange ting for at øge dine chancer for, at udlejerne får lyst til at læse og besvare dine beskeder – og i sidste ende blive valgt som lejer. 


Gode råd til at søge en bolig på BoligPortal

 • Tænk boligsøgning som at søge et job – "Hej. Jeg er interesseret" giver dig næppe 'jobbet'
 • Forstå, at du med stor sandsynlighed ikke er den eneste interesserede lejer, der søger boligen
 • Skriv en grundig og interessant boligansøgning, der giver et indtryk af, hvem du er som lejer
 • Fremhæv gerne ting ved dig, der beskriver, hvem du er – fx særlige interesser eller sjove fakta
 • Udfyld din brugerprofil grundigt – udlejerne bruger dem til at sortere i henvendelser
 • Vælg et vellignende profilbillede, der giver et godt indryk af dig
 • Hav forståelse for, at udlejerne ikke altid har mulighed for at svare dig med det samme 


Læs mere herunder, hvor vi uddyber de forskellige punkter og kommer med gode råd til din boligansøgning. 

 

Tænk din boligsøgning lidt som en jobansøgning

Ligesom arbejdsgivere, er der mange udlejere, der søger aktivt efter en passende kandidat til deres lejemål – en person, der opfylder de ønsker og krav, de har til en kommende lejer.

Udlejere starter ofte med at kontakte de ansøgere, der giver et godt førstehåndsindtryk. En god beskrivelse af dig selv forbedrer derfor dine chancer markant. Beskeder uden beskrivelse, eller såsom “Jeg er interesseret!” eller “Hvornår kan jeg se boligen?” ryger ofte nederst i bunken.


Når du sender en besked til en udlejer gennem BoligPortal, vil din besked se sådan ud hos udlejer:

De ser altså både din besked – den du udfylder, når du trykker 'Skriv til udlejer' på en annonce – og din søgeprofil – den du udfylder med billede og beskrivelse. 

Derfor er det en rigtig god idé at gøre dig umage med begge dele og ikke blot kopiere din profiltekst ind i din besked til udlejer.


Hvordan laver jeg en god søgeprofil?

Din søgeprofil fungerer lidt som et CV. Det giver hurtigt udlejer overblik over, om du passer til deres ønsker. Mange udlejere indleder deres lejersøgning med at sortere lejere til og fra, baseret på de oplysninger, ansøgerne har angivet i deres søgeprofil. Du kan derved risikere at blive sorteret fra, selvom du passer til udlejers ønsker, fordi du ikke har udfyldt din profil. 

Du udfylder din profil ved at klikke på dit navn og profilbillede i øverste højre hjørne på boligportal.dk eller ved at klikke på 'Min profil' > 'Redigér din profil' i nederste venstre hjørne på BoligPortal App. 

Fortæl lidt om, hvem du er, hvad du laver til hverdag, og hvordan du tilbringer din fritid. Udlejerne har ofte travlt, så hold det kort men interessant. Spørg dig selv, om din profiltekst beskriver dig/jer korrekt, om den er interessant og om den kan gøres kortere. 

Et eksempel på en kortere udgave af ovenstående profiltekst kunne se således ud:


Husk på, at der ikke er en rigtig eller forkert måde at være boligsøgende på. Nogle udlejere søger aktivt efter yngre mennesker og andre efter etablerede familier eller seniorer. 

Har du kæledyr?
Vi anbefaler, hvis du krydser af i kæledyrsboksen, at du sætter nogle ord på, hvilken type kæledyr, du har, hvor mange og hvordan de indgår i din hverdag. Mange udlejere har intet imod kæledyr i deres lejemål, men har specifikke krav til antal, størrelse og lignende. 

 

Hvordan skriver jeg en god besked til udlejer?

Når du klikker på 'Skriv til udlejer' på en annonce, får du mulighed for at sende udlejeren en besked. Det kan være fristende hurtigt at få sendt noget afsted, men jo mere umage, du gør dig med denne besked, jo større er chancerne for, at du bliver inviteret til en fremvisning. 

Der er ingen fast opskrift på en god ansøgningsbesked, men overvej eventuelt følgende:

 • Hvorfor søger du netop dén bolig? 
 • Hvad laver du til dagligt ift. arbejde, studie eller lignende?
 • Hvor længe planlægger du at blive boende?
 • Hvilken slags lejer er du?
 • Hvad interesserer du dig for eller fylder du din hverdag med?

Forhold dig gerne til den bolig, du søger, og relatér til den i din besked. Er det området, haven, byggestilen, vaskesøljen, størrelsen, sildebensgulvene eller noget helt andet, der er lige dét, du drømmer om? Knyt gerne et par ord til det.


Gør det kort og interessant
Mange udlejere modtager rigtig mange beskeder, så forsøg at gøre det kort (men ikke for kort) og spændende. 

Særligt i større byer eller populære områder kan det være en fordel at forsøge at skille sig lidt ud.

Spiller du et underligt instrument eller går du til en anderledes sportsgren? En lille ekstra ting om dig selv kan gøre, at udlejer husker dig frem for andre boligsøgende.

Undgå derimod klichéer, såsom at du er ansvarsfuld, rolig, moden og lignende.

 

Hos BoligPortal har vi set rigtig mange gode ansøgninger, som udlejerne er ellevilde med!

Er din boligsøgning gået i stå, er du derfor altid velkommen til at kontakte kundeservice, hvis du ønsker konkrete tips og råd til, hvordan du kan forbedre din ansøgningsproces. 

Besøg BoligPortals Blog for flere gode råd til effektiv boligsøgning. 


 

Læs også ...

 
Se mere