En mundtlig lejeaftale er i princippet lovlig – men det kan være svært at bevise dens indhold, hvis der opstår uenigheder mellem lejer og udlejer. Derfor er det altid en god og fornuftig idé at udfylde og underskrive en lejekontrakt, når der indgåes en aftale om leje af en bolig mellem to mennesker – uanset om det er et hus, lejlighed eller værelse, der udlejes.
En underskrevet lejekontrakt giver en klar reference for aftalen og juridisk beskyttelse i tilfælde af tvister.
Det er helt almindelig praksis i Danmark, at udlejer udarbejder en lejekontrakt for sit lejemål, som vedkommende sender til signering hos lejer.
Husk lejekontrakten – også ved fremleje og værelsesleje
Uanset om du lejer et værelse eller fremlejer en lejlighed, er det stadig en god idé at få udarbejdet en lejekontrakt.
Selvom personen, der fremlejer til dig, selv er lejer og derved ikke ejer boligen eller værelset, kan de stadig bruge BoligPortals gratis digitale lejekontrakter til at få skrevet jeres lejeaftale ned på papir. Så har I rene linjer til en god og tryg lejeperiode.
Læs mere om BoligPortals digitale fremlejekontrakter her.
En lejekontrakt er din sikkerhed for en tryg lejeoplevelse
Hvis udlejer nægter at lave en lejekontrakt, kan det være tegn på svindel. Derfor opfordrer vi altid vores udlejere til at udfærdige en lejekontrakt, når de annoncerer deres bolig hos os.
Hos BoligPortal sætter vi en tryg boligsøgning højt. Det gør vi blandt andet ved personligt at godkende alle nye udlejere og annoncer.
Vi tilbyder ligeledes alle vores udlejere at gøre brug af vores gratis digitale lejekontrakter – den juridisk gældende Typeformular A10-kontrakt – som underskrives digitalt med MitID.
Det sikrer, at både lejer og udlejer er sikret bedst muligt.
Læs mere om, hvordan du kan sikre dig mod svindel ved boligudlejning her.