Kan jeg tilknytte flere lejere til samme huslejeopkrævning?

Har du flere spørgsmål? Indsend en anmodning

Selvom du har mulighed for at tilføje flere lejere til samme lejemål, når du opretter en huslejeopkrævning via BoligPortal, er det på nuværende tidspunkt desværre ikke muligt, at huslejen – altså det samlede månedlige beløb – kan blive delt op mellem disse lejere. 

Hvordan du skal agere, afhænder dog lidt af den opkrævningsmetode, du benytter.

 

Sådan gør du, hvis mere end én lejer skal betale husleje på samme adresse

Hvis du ønsker at opkræve husleje manuelt via bankoverførsel

Når du opsætter en huslejeopkrævning på BoligPortal, skal du vælge manuel afstemning og betaling via bankoverførsel og tilføje alle de lejere, der skal bo i lejemålet i slutningen af opsætningen.

Herefter kan I selv aftale, om hver lejer overfører deres del af huslejen direkte til dig, eller om én lejer står for overførslen, hvor lejerne selv ordner fordelingen internt. 


Hvis du ønsker at opkræve husleje automatisk via Betalingsservice

Når du opsætter en huslejeopkrævning på BoligPortal, skal du vælge automatisk opkrævning via Betalingsservice og tilføje alle de lejere, der skal bo i lejemålet i slutningen af opsætningen.

Herefter vil dine lejere modtage information om tilmelding til PBS på e-mail og/eller SMS. Det er dog kun én af disse lejere, der kan tilmelde sig betalingen, hvorefter de reserende lejere internt må ordne overførslen til hinanden. 


Hvis du ønsker at opkræve husleje
automatisk via MobilePay*

Når du opsætter en huslejeopkrævning på BoligPortal, skal du vælge automatisk opkrævning via MobilePay og tilføje alle de lejere, der skal bo i lejemålet i slutningen af opsætningen.

Herefter vil dine lejere modtage information om tilmelding til MobilePay på e-mail og/eller SMS gennem deres MobilePay-app. Det er dog kun én af disse lejere, der kan tilmelde sig betalingen, hvorefter de reserende lejere internt må ordne overførslen til hinanden. 

*OBS: Vær opmærksom på, at det ikke længere er muligt at oprette nye betalingsaftaler med MobilePay. Det skyldes ændringer i MobilePays betingelser. Det er kun muligt at bruge MobilePay til automatisk huslejeopkrævning, hvis du har oprettet betalingsaftalen før d. 12. marts 2024.

 

 

 

 

 

Læs også ...

 
Se mere